Miljö

En framtida miljöpristagare?

Roger Gustavsson, Thordab i Arnäsvall, har under årens lopp gjort sig känd som en skicklig uppfinnare och utvecklare och har prisats ett flertal gånger. Nu samarbetar han och företaget bland annat med studenter på Chalmers för att utveckla ett system som innebär tydliga miljövinster.

Vem eller vilka vinner Örnsköldsviks kommuns och Tidningen 7:s miljöpris; MiljÖrnen, för det gångna året? Svaret kommer så småningom i 7an och vinnarna prisas i samband med kommunens fullmäktigesammanträde den 27 mars. Roger Gustavsson kan möjligen även bli en framtida vinnare av miljöpriset, inte minst med tanke på det nu pågående sambarbetet med tre studenter vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Det handlar om utvecklingen av ett system som ska minska på åtgången av vatten, energi och tvättmedel i samband med användandet av en tvättmaskin. Trion studenter har besökt Thordab för att testa den första prototypen och kommer att genomföra fler tester längre fram i vår.

– Ett väldigt spännande examensarbete. Vi räknar inte minst med att kunna halvera mängden vatten, berättar en av Chalmers-studenterna; Isabella Palmgren.

Publicerat