Du är här

2017-02-03 - Trafik

Parkera med p-app

Nu kan bilister i Örnsköldsvik köpa p-biljetter med mobiltelefonen utan att det kostar något extra.

Sedan den 1 februari fungerar p-appen Parkster på kommunens parkeringar och erbjuder biljettköp via både app, sms och talsvar. Appen är kostnadsfri och har även införts hos Övikshem samt på sjukhuset i Örnsköldsvik, som är en del av Landstinget Västernorrland.

Örnsköldsvik var en av de första orterna i Sverige att ta bort kontantbetalning för att övergå till kort- och telefonbetalning, sedan den 1 oktober 2016 går det inte längre att betala parkeringen med mynt. Nu lanseras Parkster som ett kostnadsfritt sätt att köpa p-biljett. Det går även att förlänga eller avbryta parkeringstiden i mobiltelefonen, vilket innebär att bilisterna slipper stressa tillbaka eller betala för mer tid än de utnyttjar.

– Parkster förenklar parkeringen både för invånare och för turister som kommer hit. Eftersom appen finns på flera orter är chansen stor att de som besöker Örnsköldsvik redan har den. Myntbetalning är inte tidsenligt längre, det är krångligt att tömma automaterna och större risk för rån. Vi ser fram emot samarbetet och är säkra på att Parkster kommer att fungera väldigt smidigt, säger Kjell Yngvér på kommunens trafik- och parkavdelning.

Parkster finns redan på över trettio orter i Sverige, däribland Umeå, Sundsvall och Uppsala. Information om hur du köper biljett via app eller sms finns uppsatt på skyltar vid parkeringsautomaterna.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda Örnsköldsviks bilister ett smidigt sätt att betala parkeringen, som dessutom inte kostar något extra. Parkster används redan flitigt i Umeå, där hälften av alla biljettköp genomförs via oss, säger Henrik Hallgren, vd och en av Parksters tre grundare.

Dela med dig av denna artikel på: