Hockey

Idag släpps pucken - Här hittar du spelprogrammet

När Höga Kusten Pond Hockey Tournament sätter igång i eftermiddag, fredag klockan 17, i inre hamnen väntar en publikvänlig hockeyfest som varar i dagarna två. 15 lag kommer till spel.

– Isen ser bra ut. Vi har haft minus på nätterna, isen är kall och så har vi sprutat sötvatten på den som fryser lättare än havsvatten. Det är trixigt att få till isen om man vill ha den riktigt fin och vi lägger stor vikt vid att få till isen så bra som möjligt, säger Mikael Lindnord, tävlingsansvarig för turneringen och berättar att de är lite petigare än de flesta verkar vara i pondhockeysammanhang.

I de flesta turneringar plogar man bara bort snön och kör igång.

– I Schweiz var det sprickor som var fem centimeter breda och det var bara att åka på.

Konceptet för turneringen ser markant annorlunda ut i år i jämförelse med fjolårets pondhockey på Hörnsjön. Flytten till inre hamnen har gjort att spelytorna minskat från sex stycken till två.

– Turneringen är tightare nu - vi testar ett nytt koncept och ser hur det är. Nivån på lagen som är med är högre än i fjol. I år har vi nog sex sju lag som aspirerar på att vara med i finalen, säger Mikael och påpekar att bara för att man är duktig i ishockey i en stor rink innebär inte det att man är bra i pondhockey.

Mindre yta och andra regler gör att tekniken riktigt kommer fram i turneringen.

Sammanlagt blir det 15 lag som tävlar i två grupper, vilket gör att varje lag får sex matcher i grundspelet. De fyra bästa lagen i respektive grupp går sedan vidare till kvartsfinal, så det finns goda chanser till mycket spel.

Flytten till inre hamnen med sitt centrala läge och naturliga läktare runt spelplanerna ger dessutom bra utsikter för folkfest.

– Det är det vi satsar på.

Bilagor
spelschema.pdf (1.7 MB)
Publicerat