Modo Hockey

Pär Styf: "En match av största vikt"

Kvällens motståndare Vita Hästen står på lika antal poäng som Modo Hockey i HockeyAllsvenskan
– Vi har haft bra och fokuserade träningar sen den senaste matchen och grabbarna har visat upp en bra energi. Vi kommer väl förberedda till matchen", säger assisterande tränare Pär Styf.

Pär Styf angående senaste matchen mot Björklöven:
– Utan att gå in allt för mycket på detaljer kan vi konstatera att vi agerade alldeles för passivt i vårt boxplay i matchen mot Björklöven.

– Vi har gått igenom matchen från senast och även tidigare boxplay där vi har en tydlig bild som måste förbättras. Powerplayspelet var däremot bra med aggresivt spel, bra avslut och precis som vi ville spela. Det samlade intrycket från fredagens match är att vi tog för många utvisningar där vi hade chansen att vinna matchen utan att ta chansen när vi blev för försiktiga och passiva.

Nu väntar en match av största vikt när Vita Hästen för första gången säsongen 2016/2017 gästar Örnsköldsvik för match i Fjällräven CenterLaget från Norrköping har samlat ihop exakt lika antal poäng som ModoHockey och ligger på en sjunde plats i HockeyAllsvenskan där tidigare två möten under säsongen slutat med två segrar för Vita Hästen.

– Det är tredje mötet mot laget och vi känner att vi vet vad vi har att förvänta oss. Vita Hästen har ett giftigt powerplay så där ska vi hålla oss ifrån utvisningsbåset. Men det handlar om att vi ska göra vårt spel fullt ut för då vet vi att vi är ett riktigt bra lag, kommenterar Styf och avslutar:

– Det är oerhört viktigt att behandla en förlustmatch på rätt sätt där vi nu analyserat ordentligt med vad, hur och varför. Men sedan gäller det att lägga den matchen till handlingarna för att kunna se framåt och bygga upp oss ordentligt för nästa utmaning och att kunna prestera maximalt i den.

Andreas Heier har lämnat Modo Hockey, Pär Edblom och Tommy Enström är frånvarande på grund av skador medan Byron Ritchie är tillbaka i laguppställningen efter att ha missat den senaste matchen på grund av sjukdom.

Publicerat