Du är här

2016-12-08 - Mitt nya liv

Masoum Ayo ser ljust på framtiden nu

Han kom till Ö-vik som flykting hösten 2015 och var tämlingen ovetande om vad som skulle hända med honom i det nya landet och i Ö-vik. Nu har han fått uppehållstillstånd, praktikplats och ser fram emot sitt nya liv i Ö-vik. Läs hans sista blogginlägg här!

”Den sista tiden har gått mycket fort och jag ser ljust på framtiden.
Till att börja med kan jag berätta att jag äntligen har fått mitt uppehållstillstånd. Det känns fantastiskt och jag ska ta vara på mina möjligheter nu.
Sen strax innan sommaren letade jag med ljus och lykta efter en praktik som kunde passa mig. Jag fick kontakt med Röda korset i stan och dom ville ge mig en chans att göra praktik där. Tyvärr fick jag avslag ifrån migrationsverket pga utav att ungdomarna i kommunen går före och att dom helst vill att arbetsgivare ordnar sommarjobb åt ungdomarna i kommunen.
Under sommaren blev det många sten 201dagar då jag kände mig väldigt uttråkad och rastlös, men jag tog chansen att lära känna en svensk familj, familjen Näslund. En familj med ett stort hjärta och ödmjukhet. Jag ägnade sommaren åt att studera svenska och läsa böcker för att lära mig språket. Familjen hjälpte mig såklart massor med studierna också.

Men sen efter sommaren så provade jag igen och den här gången accepterade migrationsverket min praktik. Så i skrivande stund så gör jag tillfället praktik på Röda korset i stan, ni är hjärtligt välkomna att besöka oss där. Kyöste var den som gav mig chansen att få göra praktik där, men han hjälper mig även med att lära mig mycket svenska. Jag är så glad och tacksam över den supporten.
Jag gör min praktik till årets slut och i början på januari ska jag få börja SFI. Kommunen ska öppna ett SFI i Långviksom och dom tittar på bussförbindelser dit nu, det är helt fantastiskt.

Jag letar och försöker hitta en lägenhet här i Örnsköldsvik för jag vill stanna här. Örnsköldsvik är en liten stad, men det räcker för mig. Det är fantastiskt här på sommaren, men främst så finns det så många snälla och hjälpsamma människor här som vill stötta mig i att hitta ett jobb och boende här så att jag kan få ett så bra liv som möjligt i Örnsköldsvik.”

Tack för mig
Masoum Ayo


 

Dela med dig av denna artikel på: