Föreningsliv

Adventsfika för trevliga koloniodlare

Lördag den 26 november sökte sig 18 förväntansfulla koloniodlare till Studiefrämjandet i milt vinterväder med blöt barmark. Där samlades de för att fira ett gemensamt Adventsfika, för fjärde året i rad, som studiecirkeln Trädgård och Hälsa i Tvillingsta koloniförening inbjudit till.

Tillsammans dukade de långbordet med frukt, godis, ljus och dekorationer, som skapade den rätta advents- och jul stämningen. På bordet stod den av granris nyklädda Tvillingsta bocken åter och väntade på att vakta på julpaketen, som ingår i julklappsleken. Det är blott andra året som de har en egen liten julbock, medan den stora Gävlebocken i år fyller hela 50 år.

När alla glada deltagare satt sig till bords var det dags för att inta den varma glöggen med Rakels goda pepparkakor, medan man lyssnade till några roliga historier och kluriga gåtor. Efter det traditionella fikat med saffransbröd, kakor och några julsånger, ordnades en informativ frågetävling om gamla jultraditioner då tävlingslusten med glimten i ögat fick råda.

Den mysiga träffen avslutades med den efterfrågade och spännande julklappsleken, där tärningen fick bestämma över vilka som skulle få mest julklappar att ta med sig hem. Dessutom hann de avslutningsvis med ännu fler traditionella julsånger. Föreningen vill skapa en trevlig känsla där man kan känna trygghet och vågar bjuda på sig själv, vilket märktes när alla klämde i med liv och lust i julsångerna.

– Det kändes rätt och meningsfullt för alla att skänka de insamlade pengar, som blev över, till det välgörande ändamålet Operation Smile. En gest som passar in i julfirandet liksom i vår varmt generösa gemenskap, där vi tänker på varandra och även på andra, säger Anders Edlund.

 

Publicerat