Övrig kultur

Födelsedag med kulturpris till Robin

Ö-viks yngste och kanske mest kände fest- och evenemangsfixare har tilldelats Ideell kulturallians och Sparbanksstiftelsen i Västernorrlands kulturprisstipendium 2016.

Priset tilldelas två kulturspridare i Västernorrland och en av dessa är alltså Robin.
En strålande glad och överväldigad Robin Hörnqvist tyckte att detta var ju otroligt att han prisas i Sollefteå på sin 21-årsdag, imorgon lördag.

– Inte illa att få en sån överraskande födelsedagspresent, ett stipendium på 12.500 kr, säger han och fortsätter:
– Det känns jättekul att få detta stipendium, verkligen en ära. I och med att jag jobbar mycket med att sprida glädje och ge något tillbaka till andra, tänker man sällan på sig själv. Därför känns det extra glatt att få denna utmärkelse, som bevisar vilket jobb jag gör om dagarna.
Det här stipendiet blir också, för mig, en fortsatt drivkraft att göra fler evenemang som till exempel Äldregalan. Jag drivs ständigt av att se andra människor bli glad och det tänker jag fortsätta driva på genom att sprida kultur i form av musik, underhållning dans och dylikt.

Motiveringen lyder:
"Robin Hörnqvists drivkraft är att sprida glädje. Robin vill få människor att bli glada. Han är otroligt engagerad och en skicklig arrangör och entreprenör: Han har producerat tre äldregalor i Örnsköldsvik, spelar och sjunger på äldreboenden, har genomfört ungdomsarrangemang, aktiverat sig i ungdomsråd och är ordförande i Husums Folkets Hus. Robin är en aktiv och driven person som har gjort sig väl förtjänt av stipendie

 

Publicerat