Du är här

2016-09-27 - Teater
Eric Skarby och Helena Svartling i "Mormödrar, döden och en doft av Greve Hamilton". Foto: Pressbild

Lunchteatern är tillbaka

Örnsköldsviks Riksteaterförening arrangerar i samarbete med Teater Västernorrland lunchteaterföreställningar på Statt under hösten. Först ut är ”Mormödrar, döden och en doft av Greve Hamilton” onsdag 28 september.

Lunchteaterföreställningarna, som Teater Västernorrland arrangerar i Sundsvall, Härnösand och Örnsköldsvik, har blivit ett populärt kulturinslag. Nu i höst är arrangemangen tillbaka på First Hotel Statt, där det mellan 11.00 och 11.50 finns möjlighet att äta lunch innan föreställningarna, som startar klockan 12.00.

”Mormödrar, döden och en doft av Greve Hamilton” är en personlig, musikalisk och poetisk resa genom barndomen och skapandets villkor. Skådespelerskan Helena Svartling berättar om de människor och händelser som format och satt sina spår i henne. Hon ackompanjeras av musikern Eric Skarby.
Ytterligare tre lunchteatrar blir det på Statt under hösten – 12 oktober visas ”Under (är jag) bar” med Mia Westin och Charlotte Lindmark, 26 oktober tolkar Lena Löwdahl Bellman och 9 november ger Tina Wilhelmsson sin kombinerade konsert och historielektion ”Raderade kvinnor”.

 

Dela med dig av denna artikel på: