Du är här

2016-06-09 - Onside med Jonas
Bild: Shutterstock

Nu börjar festen...snart

I morgon startar fotbollsfesten i Frankrike. EM-premiären mellan hemmanationen och Rumänien är äntligen snart här. Här är mina tankar inför turneringen:

Hur kommer det gå för Sverige i turneringen?

Jag tror, som många andra, att första matchen mot Irland blir oerhört viktig, en seger där och det kan bli en rolig turnering. Blir det däremot en förlust blir Sverige nästan ”tvungna” att ta poäng mot Italien och Belgien och det blir inte lätt. För att ta sig till åttondelsfinal krävs det att Sverige blir etta eller tvåa i gruppen, eller, det som har införts till den här turneringen, att det svenska landslaget blir en av de bästa treorna och därmed gå vidare till utslagsrundorna.

Jag tror Sverige bli trea i gruppen och får då förmodligen möta de regerande mästarna Spanien i åttondelen, jag hoppas jag har fel, men där blir det tyvärr stopp. Men innan dess har vi fått se Zlatan dundra in segermålet mot Irland i slutminuten, målvakten Andreas Isaksson räddat straff mot Italien och Andreas Granqvist blivit utvisad mot Belgien. En blandad kompott med andra ord. Men jag tackar ändå för showen.

Vilken spelare blir bäste svensk i EM?

Zlatan Ibrahimovic i all ära men jag tror mittfältaren och Sundsvallsfostrade Emil Forsberg kommer göra en bra turnering. Han är kvick, teknisk och har ett bra skott. Han har nycklarna till den stora scenen, om jag formulerar mig så.

Vilket lag vinner respektive skräller i EM?

Jag har en känsla av att Tyskland kommer stå som europeiska mästare på Stade de France den 10 juli. Laget brukar alltid gå långt i EM och VM och den här turneringen blir inget undantag. Sedan har de ju Thomas Müller i laget och det känns som han alltid gör tjugo mål i varje turnering, typ.

Vilket blir då skrällaget? Det är kanske ingen jätteskräll, men jag tror att England kan överraska. De har Premier Leagues bästa målvakt, Joe Hart, mellan stolparna och ett vasst anfall, med Harry Kane som spets. Så kanske kan England få ihop det, för en gång skull.

Dela med dig av denna artikel på: