Skola & utbildning

Vänskapsdag på Örnsköldskolan

– All skolpersonal jobbar detta läsår med ett utvecklingsområde- språkutvecklande arbetssätt i alla ämnen och vi lärare i åk 4-6 är ett av arbetslagen som jobbar med detta, berättar läraren Frida Olsen på Örnsköldskolan.

En av uppgifterna var att utforma något som man skulle genomföra tillsammans med de 90 eleverna, många av dem nyanlända, och då kom man fram till att genomföra en temadag, en vänskapsdag, något som skulle fungera för alla elever på skolan.

I början av förra veckan hade alla elever fått en läxa, vilken innebar att man skulle ta reda på tre hjälporganisationer som stöttar barn och lite om deras verksamhet. På temadagen, i slutet av veckan, fick eleverna börja fundera över vad ordet vänskap innebär för dem och så fick man skriva ner ord eller korta tankar och skriva ner dessa på papperslöv, som man sedan prydde sitt vänskapsträd med i en av korridorerna.
Sedan fick alla knyta nyckelringar (makraméteknik) och tillverka vackra pappersaskar för dessa. I asken lades även ett blad med ett vänskapsord. Dessa fina askar ska säljas och inkomsterna ska gå till några av de barnhjälporganisationer som man vill stödja.

– Vi växer så det knakar och har cirka 30 elever i varje klass och tycker att det är mycket viktigt att väcka barnens tankar om just vänskap. Och vi hoppas naturligtvis att detta ska ge ringar på vattnet, i skolan, i hemmet och på fritiden och dessutom få en naturlig fortsättning här på skolan, avslutar Frida entusiastiskt.


 

Publicerat