Du är här

2016-05-10 - MakeUpByIda

Min hudvårdsrutin

Ett inlägg om min hudvårdsrutin, produkter jag använder och tycker om, och vad gör produkterna och varför ska man använda dom?

Hej på er.

Hoppas ni haft en skön helg, själv har jag varit ledig och jag och min sambo gick ut och käkade en sjujäkla god middag på Linnea&Peter. Helt gaaalet god var den, men tyvärr slutade kvällen tidigt för mig. Migränattack och middagen i toan och sänggång klockan 21. Haha, men det var trevligt så länge det varade! ;)

Tänkte gå igenom min hudvårdsrutin, vad jag använder och lite om vad produkterna gör.

Clarisonic Mia face sonic cleansing: Köpte den igår, har länge velat ha en men dom är ju såå dyra :/ Men nu hade faktiskt Kicks 20% off på den, då slog jag till. Det är alltså en rengöringsborste, så istället för att använda händerna då man rengör huden använder du den här. Lägg på din rengöring och fukta borsten sen är det bara att köra. Den rengör huden 6 (!) gånger bättre än att göra det manuellt. Testade den för första gången igår, och måste säga att det är en stor skillnad bara av en gång! Huden blir alldeles len och slät. Jag är liiite torr i huden och det syns ju bara mer då man lägger på smink efter men den tog bort de torra partierna också. Så jag tror att jag funnit min bästa vän! Återkommer med ett inlägg efter några veckor och få se hur det känns då.

( 1375:- nu 1100:- )

Rengöring: använder jag just nu Biotherm biosource total renew oil clensing oil, långt namn har den minsann! ;P Den är liknande den jag haft innan, skrev om den i tidigare inlägg. Den var i burk vilket jag tycker är lite besvärligt om jag ska vara helt ärlig. Förutom det är den super! Nu när den tog slut valde jag att köpa denna. Det är en nykomling hos Biotherm, samma funktion som den jag haft fast i flytande formula. Den avlägsnar makeup och vattenfasta produkter, ger näring och reparerar. Luktar mums och blir som ett skum då man applicerar vatten på huden. Det är jätteviktigt att du rengör huden både morgon och kväll, huden blir utsatt för så mycket, föroreningar, smuts och bakterier under dagen. Och många undrar varför man måste tvätta ansiktet på morgonen, jo för under natten så rensar huden sig på slaggprodukter och det vill man kanske inte bära under dagen? 

( 285:- 200ml )

Ansiktsvatten: Lancóme tonique douceur. Skonsam utan alkohol och fuktgivande. Många hoppar över ansiktsvattnet men den är viktigare än vad man tror! Ansiktsvattnet håller borta bakterier, och gör så att kommande produkter som du lägger efter kan tas upp bättre i huden. PLUS att den tar bort rester från makeupen som rengöringen missat. 

( 315:- 200ml )

Lotion/Essence: Då jag är torr i huden just nu så lägger jag Lancome hydra zen beauty essence, det är en fuktbooster som passar mig utmärkt just nu. Den lägger du efter ditt ansiktsvatten, eller serumet (kommer till det längre ned). Den är som en gel som blir till vatten då du smörjer ut den. Kylande känsla och en riktig fuktgivare!

( 395:- 200ml )

Dagkräm: Biotherm aquasource creme dry skin. En dagkräm med fukt, fukt, fukt. Och det är viktigt att lägga något återfuktande efter att du rengjort och den skyddar din hud under dagen.

( 199:- 30ml )

Nattkräm: Biotherm skin best night creme. För första ålderstecken, den är så fin och lukar typ gurka. Fräscht! Sen jobbar den med linjer, porer och ger lyster för en trött hud. Jag har stora porer så för mig är den klockers! Nattkrämen är till för att huden ska få återhämta sig, huden reparerar sig som mest på natten och en bra nattkräm som hjälper den på traven är ju då inte fy skam!

( 495:- 50ml )

Serum: Biotherm skin best serum-in-creme. Det är ett serum men i kräm format. Lite tjockare i konsistensen, känns nästan som en primer. Den jobbar med trötthet i huden och ger LYSTER, tycker man hör det ordet jämt nu, lyster lyster lyster. Men vem vill inte ha det liksom? ;) Återfuktar, mycket antioxidanter som skyddar huden och jämnar ut linjer! Ha verkligen fastnat för Skin best serien, rekommenderas! Serum lägger du alltid före din dagkräm eller nattkräm, den går djupare ned i huden och ökar effekten av produkterna som kommer på huden efter, hur bra som helst!  Så serum är alltid att ha i badrumsskåpet! :)

 ( 410:- 30ml )

Det var min hudvårdsrutin, med tiden har jag blivit duktig på att testa nya produkter. Innan var jag liiite mer försiktig med att byta till andra märken, förstår inte varför egentligen? Man kan hitta många nya favoriter. Sen ska man aldrig vara rädd för att fråga personalen i butiken om hjälp med hudvård eller andra skönhetsprodukter. Viktigt att veta vilken hudtyp du är för att sedan kunna skräddarsy din hudvård för bäst resultat! :)

 

Ha en fin tisdag! 

/Ida

Ps. Glöm inte att kika in på min instagram - idaemilia_mua och min Facebooksida makeup by Idaemilia !

Dela med dig av denna artikel på: