Politik

Lyckat miljö- och energiarbete presenteras

En ökning av ekologiska livsmedel till 35 procent, solceller som producerar 7 procent mer el än förväntat, miljökrav i alla upphandlingar samt destruktion av lustgas som tar bort 97,5 procent av sin klimatpåverkan. Det är några av de positiva resultat som redovisas i miljö- och energiredovisningen som behandlas vid kommande landstingsfullmäktige 27-28 april.

– Landstinget har visat att det går att minska miljö- och klimatpåverkan genom långsiktigt och målmedvetet arbete säger Eva Andersson (MP), ordförande i landstingets hållbarhetsberedning. Sedan 2011 har koldioxidutsläppen reducerats med 34 %. Vårt system med intern klimatkompensation har uppmärksammats nationellt. Nu senast fick vi utmärkelsen för miljösmart resande vid SJs bolagsstämma.
 
I landstingsplanen lyfter man fram att ett tydligare ansvar ska tas för den ekologiska, sociala och ekonomiska hållbarheten. Som stor arbetsgivare och stor organisation ska Landstinget vara ett föredöme och inspiratör med nytänkande lösningar och gröna investeringar. Medlemskapet i nätverket Sveriges Ekokommuner är ett bra forum för att samarbeta och för att utveckla arbetet för ett hållbart samhälle.
– När nu miljö- och energiredovisningen 2015 behandlas, framgår det tydligt med vilken bredd som arbetet bedrivs, säger landstingsstyrelsens ordförande Erik Lövgren (S).

Publicerat