Näringsliv

Mäktig leverans av titantorn från Ö-vik

Två väldiga titantorn med tillhörande böjar och koner levereras idag från Örnalp Unozon i Örnsköldsvik. En beställning från Walmet i Sundsvall till slutkunden Värö massabruk på västkusten, åtta mil söder om Göteborg.

Massabruket gör en stor ombyggnation för att öka kapaciteten och har av bland annat miljöskäl valt att satsa på torn i hundra procent titan, en underhållsfri produkt i åtminstone 25 år.

Tornen är 37 meter långa, drygt 3 meter i diameter och största konan drygt 6 meter i diameter. Totalvikten per torn ligger på 25 ton (enbart titan) och allt är designat och tillverkat hos Örnalp Unizon i Ö-vik, berättar ägaren Leif Lundgren. Installation och montering sköts även av ö-viksföretaget som tidigare levererat torn via Walmet till Mörrums massabruk och till Finland.

Transporten, totalt fem långtradare, går via E4 (dock inte konerna som är för breda och måste transporteras via inlandet) i 50 km i timmen dock inte mellan 15.00 till 20.00 på grund av trafiksituationen och de två tornen beräknas vara framme i Värö på torsdag.
 

Publicerat