Skola & utbildning

Folkhögskolans dag

Teater, utställningar, musik, tävlingar och möjligheten att få en kroppsscanning. Fredag 15 april är det Folkhögskolans dag och då kan man passa på att se all verksamhet hos Örnsköldsviks Folkhögskola.

Örnsköldsviks Folkhögskola erbjuder en rad olika kurser och under Folkhögskolans dag kan man ta del av samtliga. Allmänna linjen sätter upp olika stationer med experiment, provsmakartävling, ordförståelse på engelska och ”På spåret” medan eleverna på hälsocoachutbildningen bjuder på ett smörgåsbord av olika aktiviteter och dessutom erbjuder en kroppsscanning för att se om du behöver förändra något i din livsföring.

Teaterlinjen visar förstås teater och hos Kulturskaparna blir det både diktläsning och visning av årets utställning om Édith Piaf. Bilder från den omtalade fotoutställningen ”Ikoner – en utställning om att få finnas” på Fotografiska i Stockholm visas också.
Kursen Världens kvinnor, för såväl utlandsfödda som svenskfödda kvinnor, har ett särskilt kvinnotema i år och visar en utställning i text, textil och musik om kvinnor då, nu och i framtiden. Folkhögskolan är öppen för alla mellan 10 och 14.

 

Publicerat