Evenemang

Äntligen Takida!

Sommarens Sjunde i Sjunde-artister – 7an Mediaparter med samarbetspartners bjuder in till musikfest med Takida i Strandparken nu på torsdag 7/7.

Genom åren har vi fått massor av önskemål om Takida till vår sommarkonsert och i år har alla bitar fallit på plats, något som bandets ö-viksbördiga trummis Kristoffer Söderström är mycket glad över.
– Det blir kanon, det var länge sedan vi gjorde något större gig i Ö-vik och det känns jätteroligt att det klaffar i år, säger Kristoffer, som tillsammans med de övriga i Takida går in i en ny era 2016.

Året innebär inte bara ett nytt album – 21 april är det releasefest för ”A Perfect World” på Göta Källare i Stockholm – utan även ett nytt sound och ett nytt amerikanskt samarbete.
– Man känner absolut igen oss på den nya plattan, men lite poppigare är den även om det också finns hårda och tunga låtar. Jag tycker att vi håller bra tyngd och driv i låtarna och vi är alla skitnöjda med hur det låter.

Det amerikanska samarbetet innebär nytt management, och det finns naturligtvis en anledning till varför Takida vänt sig till det stora landet i väst.
– Vi behövde en liten nytändning och vi vill satsa internationellt, vi är hungriga på den marknaden. Vi har gjort en del gig utomlands som fungerat bra, men uppföljningen har inte varit den bästa. Nu har vi hittat hungriga medspelare och allt känns genuint. En lansering i USA är förstås målet.

Även själva bandet har förändrats en aning. Basisten Fredrik Pålsson hoppade av och när Takida nu spelar live kallar de in rutinerade frilansbasisten Johan Dereborn som bland annat varit en centralgestalt i E-Types liveband under 13 år och dessutom spelat med legenden Johnny Cash.

Utöver sommarens stora konsert i Örnsköldsvik, Sjunde i Sjunde i Strandparken, börjar årets kalender bli rätt välfylld för Takida.
– Jag tycker det ser bra ut. Sommaren är ganska fullbokad och vi har även saker i höst som ännu inte är officiella. Men vi börjar med att få igång plattan här i Sverige och turnera runt lite.

17 år har gått sedan Takida bildades i lilla Ånge och Kristoffer har varit med sedan 2004, men än har man inte tröttnat. Långt därifrån.
– Vi är fortfarande jättehungriga och jag hoppas på många år till, säger Kristoffer som under påskhelgen passade på att vara hemma i Örnsköldsvik för att träffa släkt och vänner.

Senast Takida spelade här var på Brux inför 800 personer. 7/7 väntar en betydligt större publik i Strandparken.
– Jag ser jättemycket fram emot det, jag har faktiskt inte lyckats åka hem och se någon av de här sommarkonserterna. Det ska bli jättekul att få komma och rocka loss, och att det är min hemstad är ju extra roligt. Vi är väldigt taggade och vi är rejält sugna på att komma ut och spela.

Lyssna här på: Don´t wait up

Takida
Bildades 1999 av Robert Pettersson, Fredrik Holm och Tomas Wallin. Det stora genombrottet kom 2007 med andra plattan ”Bury The Lies” och singeln ”Curly Sue” som låg etta på Trackslistan i tio veckor och sedan lyckades ligga kvar på listan 50 veckor i följd. På Svensktoppen låg ”Curly Sue” i hela 54 veckor.
Medlemmar:
Robert Pettersson, sång, Kristoffer Söderström, trummor, Mattias Larsson, gitarr, Tomas Wallin, gitarr, Chris Rehn, synthesizer och cello. På Takidas konserter medverkar också basisten Johan Dereborn som bland annat var kapellmästare för E-Types liveband under 13 år.
Album:
Make You Breathe (2006)
Bury the Lies (2007)
The Darker Instinct (2009)
The Burning Heart (2011)
All Turns Red (2014)
A Perfect World (2016)

Sjunde i Sjunde klockan Sju
2008 – Uno Svenningsson
2009 – Bo Kaspers Orkester
2010 – Salem Al Fakir
2011 – Orup
2012 – Amanda Jenssen
2013 – Petra Marklund
2014 – Agnes
2015 – Petter
2016 – Takida
När? 7/7 klockan 19.00.
Var? Strandparken i Örnsköldsvik.
Varför? Årets stora publikfest, dessutom är det gratis.
Arrangörer: 7an Mediapartner i samarbete med Övik Energi, Eitech, Fastighetsbyrån, Eurocon, OKQ8, Nordemans Bil, Nybergs och Svenska kyrkan.

 

Publicerat