Du är här

2016-04-06 - Teater
Foto: Pressbild

Halva Klungan rider

Tillbaka på Folkan med succéföreställningen.

När Sven Björklund och Olof Wretling kom till Ö-vik med ”Till häst genom Västerbotten” i november tog biljetterna till de två föreställningarna slut på ett ögonblick. Nu rider humorduon in igen för ytterligare två framträdanden på Folkan Teater, 8-9 april.

Sven Björklund och Olof Wretling, ena halvan av Umeås hyllade humorgrupp Klungan, gav sig i juni 2014 ut på en berättarjakt genom tre årstider i Västerbotten. Ungefär som de tyska sagosamlarna bröderna Grimm, fast 200 år senare.
Berättarjakten genomfördes med häst, och med hjälp av en sherpa från Arbetsförmedlingen Kultur – som dock var utan häst – och tillsammans bärgades en berättarskatt som blev till en bok. En reseskildring genom sly och avfolkningsbygd där en ny bild av länet växer fram.

Visste du att Åsele var först med att ha en dödsklinik och att inaveln i Västerbotten länge ansågs vara extra arbetsför? Glöm Rödluvan och Snövit – den nya tidens klassiker är här, som Postiljonen från Dalkarså och Miami Vice-villan i Brände.
Sven Björklunds och Olof Wretlings scenföreställning av boken är en presentation i gränslandet mellan talbok, powerpoint och hiphop – och det är hejdlöst roligt.
Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: