Musik

Orup till Örnsköldsvik

Popkungen kommer med sin hitkavalkad – Viva La Pop – för två shower i Fjällräven Center, 28-29 oktober.

2011 var Orup Sjunde i Sjunde-artist i Strandparken. 28-29 oktober återvänder Sveriges popkung till Örnsköldsvik för att sätta upp sin kritikerrosade show Viva La Pop i Fjällräven Center. Biljetterna släpps imorgon fredag 18 mars.

Det är en rejäl hitkavalkad som Orup och hans elvamannaband bjuder på under Viva La Pop och kritikerna har öst beröm över showen som visats vid inte mindre än 150 utsålda tillfällen i Stockholm och Göteborg.
”Orup är svensk mästare i konsten att leverera en obönhörligt effektiv och sexig krogshow” skrev Göteborgs-Posten och gav högsta betyg. Dagens Nyheter skrev att Orup bjöd på ”kärlek till ren pop, befriad från kladdig självupptagenhet” och Expressen ställde frågan om Orup någonsin varit mer underhållande än vad han är i den här soulfyllda hitföreställningen.

– Det var skitkul att spela i Ö-vik senast och det var inget fel på det vi gjorde då, men det här är bland det roligaste jag gjort. Helt magiskt, säger Orup som efter Sjunde i Sjunde-konserten 2011 jobbade som låtskrivare åt Linnea Henriksson och 2014 medverkade i Så mycket bättre på TV4.
– Och så har det kommit ett par nya barn vilket gör att man har mindre tid med allt. Men jag började faktiskt tänka på den här föreställningen redan 2013. Jag försöker undvika att sätta mig i en press med en deadline, jag har en stor familj med fem ungar att hålla koll på.

Några svårigheter att välja låtar ur sin digra katalog till den här showen säger sig Orup inte haft. Däremot har han arrangerat om dem för sitt stora band.
– Jag hade kanske 35 låtar i början men sedan kom vi ned på runt 25. Vi spelar sådana sånger som går att göra i den här typen av arrangemang, och så finns det förstås vissa som helt enkelt inte går att låta bli. Jag satt i ett halvår med alla låtar och spelade in arrangemangen eftersom jag inte kan noter, sedan har min kapellmästare fått översätta.

Viva La Pop ges i tolv utvalda städer, med dubbla shower på varje plats.
– Vi har spelat i Stockholm och Göteborg ett år var, förhoppningsvis finns det folk kvar som inte sett oss där och jag hoppas att vi kan lyckas förmedla föreställningens innebörd till alla i publiken även i större arenor. Det är många moment som är så kul, utan att använda några tekniska lösningar har vi fått ihop en dynamisk föreställning och ett otroligt skönt upplägg.

Senast du var här lovade du publiken att de kunde förvänta sig allsång och kyssar, vad blir det nu?
– Haha, det blir nog ingen större skillnad den här gången. Vi bjuder på popsoul med en sorts tidlös klang, och det blir mycket att titta på. Jag har ett otroligt skönt band och alla har en stor kärlek till föreställningen, det kommer att märkas – det kan jag lova.

Något han också lovar är popklassiker som "Jag blir hellre jagad av vargar", "Min mor sa till mej", "Trubbe"l, "MB", "Upp över mina öron", "Då står pojkarna på rad", "Regn hos mej", "Stockholm", "Magaluf", "Vid min faders grav" och "Från Djursholm till Danvikstull". 
Biljetterna släpps imorgon fredag, 18 mars, klockan 09:00 på www.ticnet.se

 

Publicerat