Film-TV-Radio

Gratis sportlovsbio

Insidan ut visas på Folkan Teater tisdag 8 mars.

Insidan ut vann nyligen en Oscar för bästa animerade film. Nu bjuder Filmstudio U alla sportlovslediga på gratis bio på Folkan Teater tisdag 8 mars.

Att växa upp kan vara knepigt, det vet alla barn. För den unga flickan Jenny är det inget undantag. Hennes pappa får ett nytt jobb och familjen flyttar från det trygga livet i en småstad till storstaden San Francisco, vilket blir lite jobbigt.
Precis som alla andra så styrs Jenny av sina känslor. I kroppen bor glädje, rädsla, ilska, avsky och vemod. Känslorna bor i Huvudkontoret, ett kontrollcentrum inne i Jennys hjärna där de hjälper henne genom det dagliga livet. Jenny och hennes känslor kämpar med att anpassa sig till en ny stad, ett nytt hus och en ny skola – det blir lite mycket på en gång och det utbryter tumult i Huvudkontoret.

Insidan ut är en revolutionerande film om känslor och hjärnfunktioner, och filmskaparna har gjort hennes känslor till en samling smart komponerade figurer. 2015 års absolut bästa, och smartaste, animerade film.
Filmen har en åldersgräns på 7 år och självklart är föräldrar välkomna till visningen, men tänk på att det kan bli fullsatt – och då får föräldrarna förstås ge plats till barnen i första hand.

Gratis sportlovsbio
Vad? Insidan ut, från 7 år
Var? Folkan Teater
När? Tisdag 8 mars klockan 14.00
Entré? Gratis

 

Publicerat