Du är här

2016-02-16 - Teater

Monica framför onsdagsteater

”Lyckligare nu – eller kan man ha roligt utan sprit?” visas som lunchteater på Folkan imorgon 17 februari. Efter drygt 30 år som komiker, skådespelare och producent har Monica Lindgren samlat kraft och presenterar nu sin personliga monolog om resan ut ur en av vår tids största folksjukdomar.

Trots att var tionde person i Sverige som dricker alkohol får problem så är det ingenting vi pratar om särskilt öppet. Och som komiker ställer sig Monica Lindgren frågan: Kan man verkligen skämta om alkoholproblem? 

Med både humor och allvar tar Monica med sig publiken på en stark resa ner till botten och tillbaka – från skuld och skam till glädje och stolthet via sång, musik och många igenkännande skratt. 

Monica Lindgren från Skellefteå har ett förflutet i Lövångersrevyn och på Västerbottensteatern. De senaste åren har hon också skrivit egna föreställningar tillsammans med Åsa Ivarsdotter från Piteå där de ofta berört ämnen som manligt, kvinnligt och mänskligt.

Nu blir det ett bidrag till det viktiga folkhälsoarbetet, men naturligtvis med glimten i ögat; för Monica är inte bara alkoholist – hon är ju också komiker och en helt vanlig ”männisch”.

Dela med dig av denna artikel på: