Film-TV-Radio

Filmstudio U på Gnistan

Nu på onsdag, 10 februari, visas ”Pride” – och entrén är fri för alla.

Ny styrelse, ny biograf, ny tid – men precis som tidigare gäller gratis medlemskap och fritt inträde till visningarna som nu sker onsdagar klockan 16.30 på Folkets Hus Gnistan.

Filmstudio U, ungdomsavdelningen i Örnsköldsviks Filmstudio, har under en period haft svårigheter att hitta ungdomar som velat ta på sig uppdraget att ingå i den styrelse som ska driva föreningen. Men 27 januari startade ett nytt kapitel i den långlivade föreningens historia – med filmvisningar på Gnistan för första gången.
– Det har funnits ett intresse för Filmstudio U tidigare och vi tyckte att det var tråkigt att de inte visade film längre, så vi ville göra något åt det säger Klara Olsson Umegård, ordförande i SSU Örnsköldsvik, som från och med nu också är ordförande i den interimsstyrelse som bildats fram till ordinarie årsmöte senare i vår.

Till sin hjälp har hon flera andra ungdomar som också ingår i SSUs styrelse, bland andra studieledare Maja Westerlund, som säger så här om nystarten av Filmstudio U:
– Vi vill ge våra medlemmar, och potentiella nya medlemmar, chansen att se intressanta filmer utan att det kostar något.

En nyhet som införs, och som var vanlig när filmstudiorörelsen drog igång runt om i landet för sisådär 60 år sedan, är att det ska finnas möjlighet att stanna kvar efter filmen för att diskutera vad man sett.
– Vi vill promota filmernas budskap och vi vill visa filmer som står för våra värderingar. Vi tycker att vi valt rätt bra filmer, säger Maja.

Ungdomarna hoppas nu på god uppslutning och marknadsföringsarbetet pågår för fullt. PR-ansvarig i SSU Örnsköldsvik, och i Filmstudio U, är Emil Nordfjell:
– Vi marknadsför oss på Facebook och med affischer, och i Tidningen 7, säger Emil.

Målgruppen för filmvisningarna är först och främst ungdomar.
– Därför har vi valt att köra på eftermiddagen efter skoltid. Vi startar 16.30. Men även om vi riktar oss mot ungdomar så är förstås alla välkomna att se film med oss, säger Maja.

Filmstudio U kommer också, precis som tidigare, att visa gratis sportlovsfilm på Folkan tisdag 8 mars.

Filmstudio U våren 2016
27/1 Lornas tystnad
10/2 Pride
24/2 Mandela – vägen till frihet
2/3 Milk
16/3 Selma
23/3 42
30/3 Testament of youth
6/4 The imitation game
13/4 Palme
20/4 Juno
27/4 Hotell Rwanda
16.30 på Folkets Hus Gnistan i Gullänget

 

 

Publicerat