Du är här

2015-12-31 - Onside med Jonas

Goodbye 2015

Om några timmar lämnar vi 2015 bakom oss, ett år som jag inte kommer att minnas som ett särskilt gott år.

Året 2015 är ett år som satt sin prägel på ett negativt sätt.

• Runt om i världen har människor få sätta sina liv på spel. Allt från de hemska terrordåden i Paris, den tragiska händelsen i Trollhättan och den ovärdiga flyktingkatastrof som skövlar oskyldiga offer, nästan varje dag.

• Två färgstarka profiler, som jag diggade skarpt, Robert Broberg och Magnus Härenstam, lämnade jordelivet och världen blev två humorgenier fattigare. 

• På det personliga planet har motgångar kommit och gått och i vissa fall lämnat spår efter sig. Men vem har sagt att livet ska vara lätt?

• Modo Hockey har haft ett tungt år. Först en säsong som avslutades med kvalspel för att hålla sig kvar i SHL och nu en säsong som liknar föregående där puckarna verkligen studsar åt fel håll i många matcher. Bottenplaceringen har ett hårt grepp om Modo just nu.

Fanns det inga ljusglimtar med sportåret 2015 då? Jo, några hittar jag, EM-guldet för U21, Zlatan och landslagets avancemang till sommarens fotbolls-EM i Frankrike och medaljregnet i längdspåren i Falun. Och Sara Sjöström, förstås!

Men hur det går för Modo är ändå det som styr hur bra eller dåligt ett sportår blir. I Örnsköldsvik är det nog så. Hos mig är det så i alla fall.

 

Jag hoppas att 2016 blir ett bättre år i världen, för mig och mina nära och alla andra goda människor där ute.

Gott Nytt År

Dela med dig av denna artikel på: