Film-TV-Radio

Gratis höstlovsbio

Tisdag 27 oktober visas Disneys "Big Hero 6" och den svenska rysaren "Cirkeln" på Folkan Teater.

Precis som vanligt bjuder Filmstudio U, Örnsköldsviks ungdomsfilmklubb, på gratis bio för höstlovslediga barn och ungdomar. Tisdag 27 oktober visas Disneys Big Hero 6 och den svenska rysaren Cirkeln på Folkan Teater.

Big Hero 6 är en äventyrskomedi om det briljanta underbarnet Hiro Hamada. Hiro är inte som andra barn, han är ett geni och han hoppar över årskurs efter årskurs i skolan. Till slut hamnar han i samma klass som sin storebror Tadashi.
Hiro kvalar in på teknikhögskolan med en märklig ny uppfinning, han har skapat telepatiskt styrda minirobotar med potential att bygga och omforma vad som helst. En film om både vänskap och förlust.

Cirkeln är filmatiseringen av Sara Bergmark Elfgrens första roman i Engelsforstrilogin. En gymnasiepojke tar livet av sig på skolan i lilla Engelsfors i Bergslagen. Strax därpå dras sex 16-åriga tjejer av en okänd kraft ut till skogen mitt i natten under en blodröd fullmåne. De får beskedet att de är utvalda, att de inte kan lita på någon annan och att skolan är en ondskans plats. De upptäcker också att de själva ha begåvats med magiska krafter. Men någon, eller något, hotar dem till livet.

Höstlovsbio 27 oktober
13.00 Big Hero 6 (Från 7 år)
15.00 Cirkeln (Från 11 år)
Filmerna visas på Folkan.
Fri entré, även för medföljande föräldrar. Men tänk på att låta barnen få plats i första hand.

 

Publicerat