Du är här

2015-10-07 - Örnsköldsvik
Representanter för de två samarbetskommunerna med utmärkelsen. Bild: Örnsköldsviks kommun

”Årets Lounge” till Ö-vik och Umeå

Det blev fullbokat när Business Arena i Stockholm gick av stapeln för 15:e året den 16-17 september. Det är Nordens ledande mötesplats för fastighets – och samhällsbyggnadssektorn och Örnsköldsviks och Umeå kommun vann pris för bland annat positivt bemötande.

 Över 170 partnerföretag från branschen, närmare 400 talare och knappt 6 000 besökande deltog under två heldagar. Intresset för att träffas i sammanhang som dessa är stort – för åttonde året i rad tog platserna till Business Arena Stockholm slut.

Örnsköldsviks och Umeås kommun deltog för att locka fler investerare till regionen som vill vara med att bygga och utveckla städerna. I år vann vi gemensamt utmärkelsen ”Årets Lounge” med motiveringen: ”En stilren lounge där alla i branschen kan diskutera utvecklingsmöjligheter och utbyta idéer på ett lekfullt sätt. Med ett positivt bemötande har de vunnit i kategorin Årets Lounge.”

I montern fanns bland annat visionskisser över Örnsköldsviks centrum där två exploateringsområden, Varvskajen och Kvarteret Hantverkaren lyftes fram. Diskussionerna som fördes var kring de möjligheter som områdena erbjuder; havsnära, naturnära och centrumnära. Många som sökte sig till montern hade en koppling till Örnsköldsvik. Flertalet återkom och tog med sig kollegor och var riktiga ambassadörer för Örnsköldsvik, ”Det händer så mycket” var en återkommande kommentar.

– Vi upplever att vi lyckades fånga fler till vår monter än tidigare, alla kategorier, säger Vanja Östman, på kommunens hemsida, chef på tillväxtavdelningen, fastighetsbolag, byggbolag, projektutvecklare, konsulter. Många var intresserade av att lyssna till våra erbjudanden och möjligheter i Örnsköldsvik.
– Vi var aktiva i montern, tog kontakt, pratade, agerade. Många upplevde att vi hade roligt. Mycket skratt och trevliga människor – det är vi, och det spred sig vidare. Vi fick många nya kontakter som vi ska följa upp, bland annat ska vi bjuda in ett antal att besöka oss.

Dela med dig av denna artikel på: