Skola & utbildning

ForskarFredag tjuvstartar med forskarpanel

På torsdagen den 24 september tjuvstartar ForskarFredag med en forskarkonferens riktad mot elever från årskurs tre och det räknas komma ca hundra elever.

Den 25 september är det dags för ForskarFredan och tioårsjubileet av europeiska Researchers’ Night. Örnsköldsvik är en de 27 orter i Sverige som deltar i arrangemanget. Som en tjuvstart och upptakt inför arrangemanget så ordnas på torsdag den 24 september en forskarkonferens riktad till elever som går tredje året på gymnasieskolornas högskoleförberedande program.

Konferensen kommer att hålla till på Campus i Örnsköldsvik och siktar på att uppmärksamma själva begreppet forskning på ett intresseväckande och lättsamt sätt. Från universitetet deltar lokala forskare och representanter i ett panelsamtal som ska ta upp bland annat hur man blir forskare, vad en forskare gör och vad forskning innebär.

I panelen medverkar:

Sten Wigert, innovationsrådgivare Mittuniversitetet – innovationer.

André Baltz, forskarstuderande Umeå universitet/Örnsköldsviks kommun – mediaforskning.

Jessica Gard, forskarstuderande Umeå universitet/Processum – kemi/processindustri.

Johan Vestberg, affärsrådgivare Åkroken Business Incubator Örnsköldsvik – företagande. 

Malin Wedin, utvecklingsledare högre utbildning, Örnsköldsviks kommun.

Johan Eklund forskningssamordnare Örnsköldsviks kommun
 – samtalsledare/moderator.

Under den egentliga ForskarFredagen är alla välkomna på drop-in på Lärcentrum i Arken, Örnsköldsvik. Där erbjuds möten och samtal med deltagarna ur forskarpanelen samt bjuds det på fika.

Publicerat