Du är här

2015-09-12 - Örnsköldsvik
Briggen Tre Kronor gästade Örnsköldsvik 2013. Nu är det dags igen. Foto: Nils Ågren

Briggen Tre Kronor på plats i Örnsköldsvik

I detta nu befinner sig briggen Tre Kronor af Stockholm i Örnsköldsvik. Idag, lördag, har ortsborna chansen att följa med på lunchkryssning.

Initiativet Hållbara Hav och Briggen Tre Kronor af Stockholm besöker Örnsköldsvik 10-12:e, Härnösand 14-15:e och Sundsvall 17-18:e september. Under besöken sätts fokus på Östersjöns situation. Miljöutställningen ”Etta med kök” visas för skolklasser och allmänhet.

Lunchkryssning, lördag 11.00 - 15.00
Fyra timmar segling. Alla som vill är välkomna att vara med och segla Tre Kronor. Besättningen visar och berättar så att alla kan vara med.
Lunch ingår i priset

Miljöutställning
Miljöutställningen ”Etta med kök” handlar om kemikalier, läkemedel och plaster i vår hemmiljö och visas på kajen i anslutning till fartyget. Mycket av det vi använder oss av hemma hamnar så småningom i våra vattendrag och slutligen i Östersjön. Öppna skåp och lådor och finn tips om vad vi kan göra för Östersjöns bästa. Fri entré.

Öppet skepp
Välkommen ombord och se hur Tre Kronor ser ut från insidan. Vi visar fartyget och berättar om våra seglingar och vårt arbete för ett rent och friskt Östersjön. Fri entré.

Bokningar och mer info här.

Dela med dig av denna artikel på: