Näringsliv

Strandbergs går samman i nytt bolag

De familjeägda företagen MPA Måleriproduktion AB och TWOMAB har beslutat att sammanföra sina driftbolag MPA Rostskydd Måleriproduktion AB och Oscar Strandberg Industri AB till ett av Sveriges största och mest erfarna företag inom industrilackering med mer än 98 års erfarenhet tillsammans.

Det nya företaget kommer att marknadsföras som MPA Strandbergs, men får det juridiska namnet MPA Strandbergs Måleriproduktion AB och får tillsammans mer än 170 erfarna medarbetare varav ett stort antal diplommålare. Företaget kommer att omsätta cirka 200 miljoner och vara verksamma inom regionen Mälardalen och Norrland med en total produktionsyta på ca 30 000 kvm, fördelat på tio anläggningar. Båda företagen är auktoriserade i rostskyddsmålning sedan 1989. 

– Tack vare sammanslagningen av två väletablerade familjeföretag fyller vi på paletten och får ännu fler nyanser av kunskap, nytänk och erfarenhet i bolaget som ger svensk industri den konkurrenskraft som behövs i framtiden, säger företagets vd Stefan Jansson och vice vd Michael Strandberg.

 

Publicerat