Natur

Naturens dag nu på lördag

Nu är det snart dags får årets upplaga av Naturens dag. Syftet med dagen är att lyfta fram föreningslivets arbete och insatser för natur, miljö och kultur- och friluftsliv i kommunen och öka kunskapen om naturen, tipsa om smultronställen och inspirera till fysisk aktivitet.

I år vill kommunen speciellt uppmärksamma att Örnsköldsvik ännu en gång blivit utsedd till Sveriges Friluftskommun 2015 (första gången var 2011), där bland annat organisationer, markägare och företagare är en viktig del i utmärkelsen. Därför firas det lite extra med fler utställare, tävlingar och många fina priser i årets upplaga av Naturens dag.

Eventet arrangeras av Örnsköldsviks kommun, Örnsköldsviks Natur- och friluftsråd, Studiefrämjandet och Tidningen 7 tillsammans med natur-, kultur- och friluftsorganisationer med flera.
Plats: Lilla Höglandsjön i Gullänget och på Bussbyvallen
Tid: kl 11:30 – 15:00

I området kommer det finnas utställningar och information om natur, miljö, kultur, friluftsliv med mera. Tipsrunda för vuxna och barn hela dagen med sista start kl 14:00 från Bussbyvallen.

Det erbjuds en mängd olika aktiviteter både för stora och små som exempel: ponnykörning, bågskytte, sagostunder, prova på elcykling, sameslöjd, fototävling, motionsgympa, kanadensarpaddling, växtförsäljning, kolbullar, tävling med gissa vikten på fisken och mycket mer.

Det kommer även vara en insamling till Världens barn och missa inte att vara med i Instagramtävlingen som arrangeras av Örnsköldsviks kommun tillsammans med Tidningen 7 där du har chans att vinna fina priser.

Program vid Bussbyvallen
11.00 Gruppen Mixen uppträder
11.15 Friskis & Svettis motionsgympa
11.45 Utdelning av 2015-års friluftsstipendium
12.00 Mikael Lindnord och hunden Arthur
12.30 Gruppen Mixen uppträder

Publicerat