Motor

Full fart på Klingre motorstadium

I helgen tävlar 172 personer i ett folkrace på Klingre motorstadium om biljetter till NGK masters i Karlstad, det vill säga Sveriges största folkracetävling.

Under både lördag och söndag kommer 172 personer, uppdelade i tre klasser (juniorer, seniorer och damer), att tävla. Damerna och seniorerna slåss om biljetter till Sveriges största folkracetävling, NGK masters, som körs i Karlstad i oktober. Klingre motorstadium är en av de få platser i Sverige där en kvaltävling anordnas och totalt två damer och åtta seniorer kommer att gå vidare till tävlingen.

Marlene Häggblad som är engagerad i klubben berättar att större tävlingar som den här brukar locka mycket publik, och att det brukar komma upp mot 2 000 åskådare när vädret är fint.

– Det finns entusiaster som alltid kommer och tittar. Vi räknar med en stor publik. Nu inför tävlingen har vi varit mycket aktiv på nätet.

Hon säger att de som dyker upp kan förvänta sig en rafflande tävling.

– Det händer alltid en hel del. Det är mycket motor och ljud och stämningen är fantastisk. Om man gillar motorer ska man definitivt komma, det kommer att vara fullt ös!

Folkrace körs på antingen en bana av grus eller asfalt. Minimumåldern för att tävla är 15 år, och maxhastigheten är 80 kilometer i timmen.

– Folkrace är kul, det är familj, sammanhållning och glädje! Säger Marlene Häggblad. 

Publicerat