Du är här

2015-07-29 - Musik

Sommar med Lundell

Lördag 1 augusti intar Ulf Lundell Skule Naturscen. Lyssna här.

Ulf Lundell firar 40 år som artist och beger sig ut på en stor sommarturné. Lördag 1 augusti kommer han till Skule Naturscen.
– Lundell gör bara två gig i Norrland och det är klart att det är en ära för oss att han lägger ett av dem hos oss på Skule Naturscen, säger arrangören Fredric Wedin, Verkställande Byrån.

Lundell behöver ingen närmare presentation. Med 33 plattor och tio samlingsalbum bakom sig är han närmast en institution inom svensk rock. Lundell är också konstnär och författare, hela 17 romaner och fyra lyrikböcker har han hunnit med.
2006 spelade Ulf Lundell på Parken i Ö-vik och nu är det alltså dags igen för en konsert i Höga Kusten. Och även om det är 33 år sedan han tog hem sin femte och senaste Rockbjörn så är den 65-årige mångsysslaren fortfarande aktuell.

 Här kan du läsa hans egna ord om jubilkeumsturnén:

"Dags för en sommarturné igen.
I år är ett jubileumsår.
Det är 40 år sen nu jag började med det här. Åren går.
Det känns följdriktigt men också lite av slumpen förutbestämt att vi startar upp det här 40-årskalaset i Örebro.
Från Örebro med omnejd, Filipstad, Nora, kom folk i det första band jag åkte på turné med, Nature. Pär David Johnsson, Lasse Wellander, Mats Ronander, dom kom därifrån, Örebro var en bluesindränkt stad på den tiden, vad hette klubben som fostrade så många gitarrister, Power House?, där fanns klubben Prisma, med mera, Stanley Larsson som i pressen nån gång kallades Sveriges Bästa Rocktrummis satt i Nature, och där fanns även Reg Ward, en skäggig herre från norra England, en djävel på saxar.
Det bandet, det folket, lärde mej dom goda och dom mindre goda grunderna för turnéliv.
40 år är en lång tid.
Och inte.
Det kan kännas som igår med Bullerbyn och Club Zebra och alla andra små och stora hak vi spelade på.
Jag är inte nostalgisk, vare sej vad gäller gårdagar eller kommande dagar, men allting var verkligen så mycket närmare inpå då, betydelsefullare, plattor, musik, allt.
Nu finns allt. I överflöd. Man lyssnar på femton takter av en ny platta sen är det hej då med den. Om det inte fäster.
Det goda med det digitala överflödet är att live-spelningar, som under några år tycktes vara på väg att dö ut, frodas mer och bredare än nånsin.
Jag har via min blogg Badgers Drift fått massor av förslag på låtar som bör spelas därute i sommar. Vi får se till att leverera. Kanske behövs det en höst också för att ta tag i allt, ja, inte allt kanske, men det som känns möjligt att göra. Mer om det senare i så fall.
Dags för hårdträning. Hoppas vi ses därute i sommarkvällarna."

 

Dela med dig av denna artikel på: