Du är här

2015-03-16 - Musik

Py & Bark

Nu på fredag 20 mars spelar Py Bäckman och Janne Bark på Brux. Lyssna här.

Musikalisk rutin har de så det räcker men trots det gjorde de gemensam skivdebut först förra veckan. Fredag 20 mars spelar Py Bäckman och Janne Bark på Brux.

I onsdags släpptes plattan ”Vi är bara människor”, den första som Py Bäckman och Janne Bark gjort tillsammans. Och trots att de varit i musikbranschen sedan 70-och 80-talen var det först 2013 som de två inledde ett samarbete.
Janne Bark fick sitt stora genombrott som gitarrist tillsammans med Ulf Lundell, som han turnerat och spelat in plattor med sedan 1982. Han var också en tredjedel av Triad, tillsammans med Lasse Lindbom och Niklas Strömstedt.

Under 80-talet var Py Bäckman tillsammans med Dan Hylander frontfigurer i Raj Montana Band. Därefter har hon bland annat skrivit låtar som blivit framgångsrika med andra artister, som ”Stad i ljus” med Tommy Körberg, ”Vandraren” med Nordman och ”Gabriellas sång” med Helen Sjöholm från filmsuccén ”Så som i himmelen”.

Nu är Py och Bark ute på turné tillsammans och så här säger Py om samarbetet:
– Det är ett drömprojekt. Våra vägar har korsats flera gånger i olika musikaliska sammanhang men det är först nu jag och Janne bestämt oss för att släppa album tillsammans som duon Py & Bark. Jag skriver varje dag, för att skriva. Och det sker av lust, inte av något behov av att prestera.

 

Dela med dig av denna artikel på: