Mat & dryck

Styckmästare Lönning

Arbetsgivarna har varierat, men arbetsplatsen är densamma för Stefan Lönning, 52.
– Det började med praoplats i årskurs nio, säger den sympatiske styckmästaren.

Vi befinner oss i Hemköps lokaler vid Stora Torget i Örnsköldsvik. Arbetsplatsen där Stefan Lönning verkat i hela sitt yrkesverksamma liv – och inte har en tanke på att överge.
– Visst är det trevligt att vara ledig och umgås med familjen. Men jag trivs också väldigt bra med mitt arbete och mötet med alla kunder, säger Stefan som enligt egen utsago, så länge han kan minnas, inte haft en sjukdag.
Dagligvaruhandeln tilltalade honom redan som tonåring och efter en tid vid lastkajen och godsmottagningen blev han så småningom ett välkänt ansikte i butiken. Där tillhör han nästan inventarierna och oavsett om kunderna genom åren knallat in till Tempo, Åhléns eller numera Hemköp så har det allt som oftast träffat Lönning i omedelbar anslutning till eller i närheten av charken.
– Kanske hade det varit bra med variation. Men varför byta arbete när man trivs så bra, säger Stefan som av naturliga skäl gillar matlagning och i synnerhet då en bra köttbit är inblandad.
Den plommonspäckade karrén tillhör en av hans många favoriter och han tycker det är roligt när kunderna är frågvisa och vill ha goda råd.
– I det här jobbet lär man ju känna ganska många människor. Och efter alla år här finns det såklart kunder som jag har en speciell relation till, säger Stefan som förutom all yrkeserfarenhet har ett gesällbrev som styckmästare.
– Vi var några kollegor i kedjan som fick ett års utbildning. Det var ett fantastiskt lärorikt och roligt år. Jag kan inte vara annat än tacksam som fick vara med om det.
Men han är onekligen en medarbetare att satsa på.
– Absolut. Stefan är en riktig klippa som man alltid kan luta sig emot, säger butikschefen Johnny Öbergh om sin styckmästare.
Som med råge uppfyller kraven på en trotjänare.

Publicerat