Musik

Öviksbandet The Pure på turné

Den 20-28 mars ger sig The Pure från Örnsköldsvik, Cruel Devoted från Ludvika, Gävlebandet Northern Ladies och Östersunds Underhund ut på turné. 28 mars gästar Amptour 2015 The Merry Can.

Amptour 2015 inleds i Gävle där de hårdrockande tjejerna i Northern Ladies är kvällens headline och därefter följer spelningar i Ludvika, Östersund och Örnsköldsvik för de fyra banden.
Gemensamt för banden är att de alla är anslutna till Medborgarskolans musikverksamhet Amplified vars uppgift är att stötta och agera växthus för lokala artister och band. Syftet med turnén är att erbjuda lokala förmågor riktigt bra spelningar med professionellt ljud och ljus och möjligheten att prova på turnélivet.

Emil Alstermark, musikansvarig på Medborgarskolan i Gävle och en av arrangörerna för Amptour 2015 menar att spelningarna hjälper banden att utvecklas.
– Målet med turnén är att ge fyra riktigt bra spelningar. För publiken men framför allt för våra medverkande band. Amptour 2015 blir som en sorts intensivkurs i livet som musiker.

Varje band headlinar sin hemort och är även med i planeringen inför giget. Det innebär att de tillsammans med ortens Amplified-ansvarige planerar och genomför hela arrangemanget.
– Många vet inte hur mycket arbete och slit som ligger bakom ett lyckat arrangemang. Förhoppningsvis ger den här upplevelsen bandmedlemmarna blodad tand och får dem att vilja arrangera fler spelningar i framtiden. På så vis har vi fått fler engagerade kultursjälar, säger Emil Alstermark.

Om Amplified
Amplified är Medborgarskolans bandverksamhet. Här finns idag hundratals musiker, unga som gamla, som spelar allt från hårdrock och metal till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Om Medborgarskolan
Medborgarskolan skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum,  utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

 

Publicerat