Näringsliv

+ 42 miljoner

Positivt resultat för Övik Energi.

Övik Energi redovisar för 2014 ett resultat efter finansiella poster på 42 miljoner kronor. Rörelseresultatet uppgick till 100 miljoner kronor. Resultatet har påverkats positivt av de genomförda effektiviseringarna, ökad efterfrågan på bredbandsprodukter samt lägre bränslepris.

Alla verksamhetsdrivande affärsgrenar visar ett positivt resultat och bruttomarginalen, sett på koncernnivå, har stärkts från 2013 med 4 procentenheter. Detta trots att elpriset har varit lågt och att alla energiprodukter i stort sett visar lägre leveransvolymer än året innan med anledning av det varma vädret. Amortering av lån har skett med 217 miljoner kronor under året. Avkastningen på sysselsatt kapital uppgick till 4,6 procent.

Som ett led att ytterligare förenkla koncernstrukturen och därmed effektivisera administrationen har Domsjö Kraftcentral AB under året fusionerats med Övik Energi Nät AB, som är ett dotterbolag till Övik Energi AB.

– Intresset för att ansluta sig till vårt fibernät har varit ovanligt stort under 2014. Det är förstås mycket positivt att fler väljer våra hållbara produkter och tjänster, men lika viktigt är att våra befintliga kunder är nöjda och fortsätter att vara våra kunder. Under kommande år kommer vi därför att lägga mer fokus på marknadsfrågorna som ett led i vårt förbättringsarbete, säger Kristina Säfsten, vd Övik Energi AB

Publicerat