Näringsliv

Nordfönster bäst på tillväxt

Företaget Nordfönster i Örnsköldsvik växer snabbast i Västernorrland, enligt Tillväxtligan som presenterats av Almi Företagspartner Mitt.

– Vi har lyckats med dupliceringseffekten, nöjda kunder ger ringar på vattnet, säger ägarna Daniel och Veronica Näslund.

När Daniel Näslund startade sin firma inom byggbranschen år 2000 så hade han inga planer på att bli en snabbväxande specialist på fönster. Men när han fick med sin fru Veronica Näslund in i företaget så valde de att slå in på det spåret.

Daniel ansvarar för de större projekten som exempelvis fönsterbyten i bostadsområden och Veronica ansvarar för privatkunderna.

– Vi har haft en bra trend i flera år nu. När vi kommit in och gjort bra ifrån oss i stora projekt så har det gett ringar på vattnet. Och självklart har vi vår personal att tacka för den här utvecklingen, säger Daniel Näslund.

Att byta fönster åt stora aktörer inom fastighetsbranschen som till exempel HSB, Riksbyggen, Lerstenen och Norrporten betyder större volymer och gott rykte när det går bra.

– När vi monterar våra fönsterlösningar i ett stort bostadsområde ser vi till helheten. Med det menar jag att det är enormt viktigt att vår personal jobbar med omtanke om både beställaren och de boende. Och jag vet att vi är duktiga på den biten. Det gör att vi blir rekommenderade till andra i branschen, fortsätter Daniel Näslund.

Det är just detta som företaget kallar dupliceringseffekten, nöjda kunder ger nya kunder, en god cirkel som alla företag drömmer om.

Nordfönster har i dag 13 anställda, omsatte 28,7 miljoner kronor räkenskapsåret 2013 och hade en vinst på lite drygt en miljon kronor. Jämfört med året innan så var tillväxten 122 procent.

Publicerat