Du är här

2015-01-05 - Onside med Jonas
Foto: Håkan Nordström

Respekt Anders Forsberg!

I söndags kom beslutet att Anders Forsberg får lämna jobbet som Modotränare. Lite överraskande men ändå rätt i slutändan. Men jag tycker ändå lite synd om Anders Forsberg.

Han har försökt så gott han kunnat med laget som Svartvadet dukat fram till honom. Men årets trupp har varit för dålig helt enkelt.

Han vill spela en offensiv ishockey och laget har gjort en hel del mål, men det är bakåt det brister. Han har en stor del i att bygga ett bra försvarsspel men han kan inte skyllas för när spelarna inte ens får ut pucken ur zonen i pressade lägen. Spelarna slarvar för mycket.

Och att han får kritik för att han tillsammans med Foppa tippade SM-guld till Modo innan säsongen startade. Helt rätt att tippa guld, man ska väl tro på sitt lag och sikta högt, och helst innan säsongen startar så är det ju det man som supporter vill höra av lagets tränare. Även hur truppen ser ut på pappret.

När han i söndags fick sparken så var han ändå stor i motgången och han tyckte att Modo tagit ett bra beslut. Så talar en ödmjuk och ärlig människa.

Respekt Anders Forsberg!

Dela med dig av denna artikel på: