Du är här

2014-12-02 - Musik

Ruskträsk i Mellansel

Saxofonisten Per ”Ruskträsk” Johansson bjuds in till Mellansels Folkhögskola, som också arrangerar en terminsavslutningskonsert nu i kväll, tisdag 2 december. Lyssna här när han spelar med Oddjob.

Ruskträsk är en återkommande gästmusiker på folkhögskolas musikutbildningar och i början av 2013 var han här och spelade tillsammans med elever och gitarristen Paulo Mendonca.
Nu är den flitigt anlitade saxofonisten, som medverkat på flera hundra skivor, tillbaka i Mellansel där skolans musiklärare har förberett ett ovanligt komplicerat material för eleverna. De ska bland annat öva in låtar från The Brecker Brothers repertoar och från jazzfusiontrummisen Dave Weckls band.

Per Ruskträsk Johansson har bland annat samarbetat med Nils Landgren Funk Unit, Blacknuss Allstars, Erik Gadd och Mando Diao samt har ingått i jazzbanden Oddjob och Kullrusk. En mycket rutinerad inspirationskälla för eleverna således.
Konserten på Mellansels Folkhögskola, som har fri entré, startar 19.30 och arrangeras i samarbete med Arrangörslyftet och Örnsköldsviks kommun.

 

Dela med dig av denna artikel på: