Du är här

2014-12-01 - Örnsköldsvik
Olof Wigren och Erika Grahm. Foto: Ulf Eklund

På lördag släpper Erika sin bok

”Sakta, sakta, samtidigt som tårarna började rinna nedför mina kinder, sjönk beskedet in. Jag började genast tänka på konsekvenserna. Den vardag jag älskade skulle inte bli sig lik igen och den idrott jag brann för skulle inte längre vara en del av mig.”

Det är några av många rader i Erika Grahms bok ”Från förlamad till olympier” som finns tillgänglig i handeln från och med den 6 december.
Den handlar om modo- och landslagsspelarens kamp mot en svår nervsjukdom. Men också om hennes upplevelser med att vara tjej i en sport som domineras av killar, om vardagen som elitidrottskvinna, om fördomar och utmaningar, om svensk damhockeys utveckling och framtid och om att bejaka sin kvinnlighet utanför omklädningsrummet och rinken.
– Plötsligt insåg jag att jag kanske borde dokumentera mina upplevelser från att jag för tre år sedan låg förtvivlad i sjukhussängen till att jag så småningom var ute på isen under OS i Sotji. På den vägen är det, berättar Erika som tagit journalisten och författaren Olof Wigren till sin hjälp.

Dela med dig av denna artikel på: