Teater

Klumpekloss kommer till Ö-vik

Barnteater på Gnistan kommande tisdag med musik, vemod, trolleri och humor.

På tisdag till veckan spelas det barnteaater på Gnistan, Gullänget.

Föreställningen, i regi av Krister Lindgren, kommer att innehålla musik, vemod, trolleri och humor. Före och efter föreställningen bjuds publiken att interagera i trollet Klumpekloss värld. Kanske får man lukta på en äkta trollsvans? Titta på trollets bo och lära sig lite om trollens liv och tillvaro.
Du kan passa på att skapa en hel familjedag med Klumpekloss och miniutställningen som grund. Endast fantasin sätter gränser!

Nyfiken och förundrad möter trollet Klumpekloss människovärlden. Genom humor och värme lär hon oss värdet av naturen och varandra.
Långt in i skogen i en grotta bor trollet Klumpekloss med sitt barn och sin vän räven Yvis. På en stig i närheten av grottan passerar människor, och Klumpekloss fascineras av dem. Efter bästa förmåga försöker hon härma efter. Bland annat byter hon ut sin egna unge mot ett människobarn, något hon snart ångrar.

Genom trollet Klumpekloss ögon förstår vi en galen värld av knasiga prioriteringar!
Klumpekloss ärliga försök att härma något som hon sen kommer på att hon kan leva utan, blir ofta till roliga förvecklingar och insiktsfulla bilder.
Miljö, utanförskap och informationsteknik är ämnen som tas upp. Men grunden är trots allt att bjuda publiken på en lustfylld stund med Klumpekloss, det menar Bert Gradin och Hanna Z som står för gestaltning, dockframställning och scenbild.
 

Publicerat