Modo Hockey

7 skäl till att Modo går mot succé

Är du en av alla Modosupportrar som misströstat i höst?
Då är det hög tid att sluta med det!
Här kommer sju anledningar för dig att ta ut lite slutspelshysteri i förskott.
1. Ynglingarna
När Modo hade ett ålderstiget lag var tiden en fiende som gjorde backarna snigelsega och målskyttarna närsynta. Nu förfogar Modo över ett lag som blir skickligare och bättre för varje vecka som går; lett av en ung pucktrollare som inte ens ansågs platsa i truppen förra hösten. Lagom till slutspelet i vår kommer Nylander, Kempe, Olofsson, Possler och gänget att vara ännu vassare än de är nu.
 
2. Ahnelöv
Modos i särklass vassaste värvning inför säsongen har fortfarande inte spelat en enda match – men nu är han redo. Modo, vars främsta problem kan spåras till försvarsspelet, får in den härförare som från första början har varit tänkt att leda lagets försvar. Jonas skulle ta plats i första backpar hos vilket SHL-lag som helst, och i Modos backbesättning blir han om möjligt ännu viktigare.
 
3. Nylander
Det som Jonas Ahnelöv kommer betyda för Modos försvar har William Altelius Nylander redan betytt för lagets anfallsspel. Den fjunige tonårsgrabben har klivit in och fyllt det gapande tomrum som Niklas Sundström lämnade efter sig för snart två år sedan. Äntligen har laget en fullfjädrad förstecenter igen – och om någon tvivlar på det är det bara att fråga återuppståndne Per-Åge Skröder.
 
4. Problemen
Alla lag har svagheter, men vissa är jobbigare än andra – och Modo har helt rätt sorts svagheter.  
Laget har ett försvarsspel som måste styras upp, ett box play som behöver nötas och en supermålvakt som ännu inte har hittat formen, men alla lösningar finns redan inom laget. Talangen, rutinen och kunskapen är redan tillgänglig. På samma sätt som vi vet vad Linus Ullmark kan, eftersom vi har sett det förr, vet vi också vilket försvarsspel och box play som tränarna lyckades få i stort sett samma spelare att prestera förra säsongen. Med Ahnelöv åter i spel har Forsberg, Alavaara, Szwoch och Gradin alla pusselbitar som de behöver.
 
5: Statistiken
Enligt tabellen är Modo seriens nionde bästa lag – men statistiken har mer att berätta än så.
Före William Nylanders ankomst tog Modo 9 poäng på 10 matcher och snittade alltså futtiga 0,9 poäng per match. Efter Nylanders ankomst, däremot, har Modo tagit 14 poäng på 8 matcher och snittar nästan det dubbla: 1,75 poäng per match.
Modo blev ett nytt lag för åtta matcher sedan, och det här nya laget tillhör den övre halvan i SHL. 
 
6. De ovärvade
På värvningsfronten är det vad Per Svartvadet i-n-t-e värvat som väcker förhoppningar. Han hade pengar avsatta för förstärkningar redan inför säsongsstarten, och har sedan dess gjort sig av med löneposterna för såväl Marko Kauppinen som för en av lagets dyraste spelare Mattias Ritola. Laget kommer förstärkas – och när det väl händer kommer det inte handla om marginalspelare.
 
7: Underskattningen
Trots den förvandling som redan skett, och den förvandling som är på väg att ske, betraktas Modo fortfarande som ett bottengäng av sina konkurrenter … och som alla vet passar det Modo perfekt att få slå ur underläge. Se därför till att hålla tyst om den här texten så att hemligheten inte når motståndarlagen. Så länge de förblir lyckligt ovetande finns det all anledning för Modofansen att se fram emot en rolig vinter och vår.

Heja Modo!
 
Publicerat