Roligt

Samla mynt och sedlar

Örnsköldsviks museum bjuder in till kulturlab på lördag. Här kan du se hela höstens program.

Nu på lördag, 18 oktober, mellan 13 och 15 på museet visar och berättar personalen om några exempel på olika samlarområden inom numismatiken. Det kan handla om mynt, sedlar, medaljer, polletter, förfalskningar, felpräglingar, annorlunda betalningsmedel och annat. De visar också några andra saker som man också kan samla på. Ta gärna med och visa egna mynt och sedlar med mera.

Höstens Kulturlab
Lördagar kl 13-15.

18 oktober. Samla mynt och sedlar. Vi visar exempel på olika samlarområden. Ta gärna med egna mynt och sedlar.

25 oktober ej fastställt program.

Vecka 44 är det höstlov. Då är det verksamhet även tisdag 28, onsdag 29 och torsdag 30 oktober. Spin lin som Elin i Nolavonda. Sy dock-kläder. Tälj i trä.

1 november. Berätta: Vi gör dockteater.

8 november. Visning av den kulturhistoriska utställningen Nolavonda. Skola som den var förr. Träffa en kvarglömd lärarinna i Nolavonda.

15 november. ej fastställd program.

22 november. Visning av den kulturhistoriska utställningen Nolavonda.

29 november. Julmarknad. Tomten är här. Gammeldags julpyssel.

6 december. Berätta: Vi gör dockteater.

13 december. En lärarinna från 1850 har gått vilse i Nolavondiernas rymdskepp. Kom och träffa henne! Lek och lär hur skolan var förr.

Har du funderingar kring Kulturlab eller kanske tips på någon aktivitet? Hör i så fall gärna av dig till Cia Andersson på Örnsköldsviks museum & konsthall. Tel: 0660-886 07, epost: cia.andersson@ornskoldsvik.se

Publicerat