Örnsköldsvik

Nominera kandidat till Solstipendiet

Känner du någon som gör en insats utöver det vanliga för sina medmänniskor? Då kan du föreslå henne eller honom till kandidat för Solstipendiet.

Med Solstipendiet vill Örnsköldsviks kommun lyfta fram de värdefulla insatser som anhöriga, grannar, kontaktpersoner, kontaktfamiljer, familjehem och andra enskilda gör till stöd och hjälp för andra. Ett betydelsefullt komplement till samhällets organiserade tjänster.

Exempel på enskilda insatser som tidigare uppmärksammats är bland annat: engagemang för integration, insatser för ett inkluderande samhälle, hjälp att delta i fritidsaktiviteter trots funktionsnedsättning, volontär på äldreboende, familjehemsföräldrar, skolbarn som kontinuerligt skött inköp åt äldre granne - för att nämna några. Vem eller vilka tycker du är värda att uppmuntras för sina insatser 2014?

Skicka ditt förslag på Solstipendiekandidat, med motivering samt dina kontaktuppgifter, till: Omsorgsnämnden, 891 88 Örnsköldsvik eller via e-post till valfard@ornskoldsvik.se senast 31 oktober.

Publicerat