Teater

I Mumindalen

I år skulle Mumintrollets mamma Tove Jansson ha fyllt 100 år och det uppmärksammas även här i Ö-vik. I morgon fredag bjuds det på en musikalisk resa på Folkets Hus Gnistan.

Muminensemblen från Stockholm har i många år turnerat med olika Muminföreställningar över hela landet. Nu firar man Tove Janssons 100-årsjubileum med en helt ny föreställning – ”I Mumindalen”.

Det är den första varma vårdagen och Mumintrollet har försovit sig. De övriga Muminfigurerna – Snusmumriken, Lilla My, Filifjonkan, Tooticki och Hemulen – har fullt sjå med att hitta och väcka honom.

Det här är ett tillfälle för alla barn att få träffa Mumintrollet och höra alla de kända Mumin-sångerna som komponerats av Erna Tauro. Tre professionella musiker ingår i Muminbandet – Stefan ”Tooticki” Blomquist, Christian ”Polishemulen” Paulin och Max ”Filifjinkan” Åhman. Emmelie Rosenberg spelar Lilla My, Lennart Lindblom är både Snusmumriken och Sniff, och Mumintrollet gestaltas av Charlotte Zettergren. Föreställningen rekommenderas från 4 år.

 

Publicerat