Du är här

2014-10-06 - Näringsliv
Foto: Bosch Rexroth

Historiskt stor order till världens största pappersbruk

Bosch Rexroth Mellansel har i hård konkurrens blivit utvald som huvudleverantör av drivsystem till ett nytt pappersbruk som ska byggas i Indonesien under 2015-2016.

Det är det kinesiska företaget Asia Pulp and Paper (APP) som ska bygga världens största pappersbruk i Sumatra, Indonesien. Anläggningen ska tas i drift sommaren 2016. För Bosch Rexroth Mellansel är detta den största ordern någonsin i företagets historia. Den vitala delen av pappersbrukets produktionslina består av bland annat kokare, förimpregneringskärl, högtryckskokare och tvättpressar. Det är till dessa maskiner Bosch Rexroth Mellansel ska leverera drivsystem bestående av 42 stycken CBM- och CB-motorer, och 32 drivenheter. Ordern inkluderar även rördragning, installation, igångkörning och reservdelar.

– För oss är detta en oerhört viktig order, säger vd Karl Lindblom.
Dels så ger det oss en viktig grundbeläggning de kommande 12 månaderna vilket var välbehövligt med tanke på att försäljningen senaste tiden varit svag som ett resultat av minskad global efterfrågan på våra system inom andra viktiga branscher.

– Dessutom är det glädjande att APP, efter en noggrann utvärdering kommit fram till att hydrauliska drivsystem har många tekniska fördelar gentemot andra tekniska lösningar och att vår lösning ger den bästa totalekonomin när tillgänglighet och driftskostnader vägs in, säger Karl Lindblom.

 

Dela med dig av denna artikel på: