Onside med Jonas

"Många ser ner på mig"

När jag träffar människor i vardagen, på fest eller på Tidningen7 så ser de flesta ner på mig. Har jag gjort något fel? Nej, men det kan kanske bero på att jag sitter i min rullstol och därför hamnar lägre ner. Ja, så måste det ju vara. Men det hade varit trevligt att se folk i ögonen, på samma våglängd emellanåt. Går det att ordna?

Ja, det går faktiskt. Nu har min elektriska rullstol en finess som gör att jag kan höja sitsen automatiskt med ett enkelt knapptryck, har visserligen funnits ett tag men jag tror inte att folk förstår hur bra funktion det egentligen är. Den är perfekt när jag går på konserter. För hamnar någon framför mig, slår nästan aldrig fel, så kan jag höja upp stolen och även jag få valuta för inträdesbiljetten.

Den är kanon att ha på puben. Säger bara höga barbord. Och den är ju även bra att ha i vardagen, om jag behöver se något som är en bit upp eller bara underlätta för mina assistenter.

Sen om jag vill se folk i ögonen så kan jag göra det om jag vill. Men hellre då att jag kommer upp till er nivå än att ni sjunker ner till min. För annars får jag en känsla av en vuxen som pratar med ett litet barn. Det är inte så att det är jobbigt att möta folk på grund av nivåskillnaderna, för så har det alltid varit att sitta i rullstol, att titta uppåt, det är ju min vardag. Men det är ju kul att veta att det finns alternativ.

Och behöver jag en extra inkomst, så kan jag alltid knäcka extra som tennisdomare.

 

Publicerat