Samhällsinformation

Sista chansen till pengar

Den 30 september går tiden ut för att söka höstens pengar från avkastningen från kapitalet ur paret Jakob och Britt-Marie Erikssons aktieportfölj.
– Jag vill uppmana alla som anser sig ha behov att ta den chansen, säger Stina Nordin i fördelningsrådet.

Stiftelsens syfte är att hjälpa handikappade ungdomar i Örnsköldsviks kommun med hjälpmedel, resor och att i övrigt uppfylla deras särskilda behov. Den som kan söka är mellan 13 och 18 år, har en diagnos och är medlem i en förening ansluten till Handikappföreningarnas samarbetsorganisation, HSO, i Örnsköldsvik.

Jakob och Britt-Marie ägde en gård i Sund, Domsjö, och hade inga egna barn. Jakob var mycket intresserad av aktieaffärer och när han avled 2006 ägde paret aktier för många miljoner.
När Britt-Marie avled några år senare hade de bestämt att arvet skulle bilda en stiftelse i syfte att stötta ungdomar med funktionsnedsättning.
– Det är en fantastisk möjlighet för handikappade ungdomar i Örnsköldsvik att sätta lite guldkant på tillvaron, säger fördelningsrådets ordförande Anna-Britta Åkerlind.
Två gånger per år delar stiftelsen ut bidrag. Hittills har det rört sig om cirka 300 000 kronor per tillfälle, vilket fördelas mellan flera ungdomar.

Ansökan ska skickas in senast 30 september för utdelning i november respektive 31 mars för utdelning i maj och skickas till:
Britt-Marie och Jakob Erikssons stiftelse, Swedbank, Box 89, 891 22 Örnsköldsvik.
E-post: eriksson.stiftelse@swebank.se.
Ytterligare information: www.swedbank.se

 

Publicerat