Film-TV-Radio

Res med filmens hjälp

Örnsköldsviks Filmstudio drar igång höstsäsongen torsdag 18 september. Här är programmet.

En lunchbox på villovägar i ett myllrande Mumbai, en ensam kvinna i ett krigshärjat Afghanistan, ett passionerat kärleksdrama i Chile och tolv år som slav i 1800-talets Louisiana. Filmstudion tar dig ut på resor samtidigt som du sitter skönt i biofåtöljen. 

Örnsköldsviks Filmstudio inleder höstsäsongen torsdag 18 september med den indiska succéfilmen ”The Lunchbox”, en berättelse där en fellevererad matlåda fylls av passion, längtan och hopp om en bättre framtid.

Därefter fortsätter Filmstudion, sin vana trogen, med filmer från när och fjärran. På programmet står bland annat trefaldigt Oscarbelönade ”12 Years a Slave” och den osannolika berättelsen om operasångaren Paul Potts som 2007 slog igenom i TV-programmet ”Britain's Got Talent”. Här bjuds också på en norsk-svensk dokumentär om det norska volleybollaget Optimisterna, som består av kvinnor mellan 66 och 98 år.

Under sommaren har Filmstudion tagit initiativ till att installera en ny projektor och nytt högtalarsystem i Folkan, vilket ska göra filmupplevelserna betydligt bättre. Föreningen planerar också en filmhelg i november och en gratis höstlovsfilm för lediga elever.

Filmstudion hösten 2014
18/9 The Lunchbox
25/9 12 Years a Slave
9/10 Det förflutna
16/10 One chance
23/10 Bluebird
6/11 Tålamodets sten
13/11 Gloria
20/11 Nånting måste gå sönder
27/11 Stockholm Stories
4/12 Optimisterna

 

Publicerat