Du är här

2014-09-04 - Film-TV-Radio
– Jätteroligt att TV sökt upp oss och att vi får vara med i ett sådant här sammanhang. Det är ett erkännande för Höga kusten och för de råvaror som den natur vi har att erbjuda. Just maten tillsammans med upplevelser och logi är strategiska områden som vi har valt att satsa lite extra på i det nya turismutvecklingsbolaget, säger Peter Holmqvist vd Höga Kusten destinationsutveckling AB. Foto: Håkan Nordström

Tareq Taylor bjuder världen på mat och upplevelser

Omvärlden ska, med den kände kocken och matprofilen Tareq Taylors hjälp, få smak för Höga kustens råvaror och matkultur– allt tillagat i och serverat direkt från vår sköna natur.

Under tre intensiva dagar, 8-10 september, gästar Tareq Taylor och ett TV-team Höga Kusten. De kommer för att spela in ett program till den tredje säsongen av Nordic Cookery, en programserie som via BBC Lifestyle kunnat ses av drygt 80 miljoner tittare i 116 länder. Programidén har nu även sålts in till TV4-gruppen och en serie om 10 program kommer att visas i svensk TV (preliminärt TV12) med början sommaren 2015.

Tittarna kommer bland annat att få en inblick i laxfiske, tunnbrödsbakning, surströmmingsproduktion samt whisky- och gintillverkning. Utematlagning vid Nämforsen, Högakustenbron och Skuleberget står också på menyn. Givetvis tillreder Tareq Taylor maten på plats med lokala råvaror som bas.

Andra platser där serien gör nedslag är Island, Stavanger, Nordsjaelland, Fyn, Mittjylland och Nordjylland. Sverige representeras av Halmstad, Uppsala och Bohuslän.

 

Dela med dig av denna artikel på: