Du är här

2014-08-15 - Byggbloggen
  • Inte klart, men inte långt ifrån.
  • I början av semestern såg det ut så här i klädkammaren.
  • Taket skulle målas innan väggarna kunde slipas klart då det kladdades en del med färgen. Sen skulle alla fönster fixas med latex, maskering och listvitt innan jag kunde måla väggarna.
  • Sen monterade vi garderober med inredning och skjutdörrar i dagarna två.
  • Avluftningen till avloppet skulle dras någonstans i huset, och ska täckas in snyggt senare.
  • Det tog sin lilla tid att få upp och väga in rätt, men var lätt den roligaste sysslan hittills. Allt passade någotsånär och det är nog första gången det skett.
  • Därefter byggde vi igen ovanför och bredvid garderoberna så att de blev infällda i väggen samt fick en plats att sätta en eldosa för belysningen mot. Väggdelarna spacklades, putsades och fixades i tlllbörlig ordning innan de målades och vi slutligen satte taklisterna.
  • Och så skulle även dörrarna målas på vardera sida i samma färg på väggarna som de vetter mot. Nu ska golvet, golvlister och listerna runt dörrarna på plats.

Klart!

Nej, jag bara skojar …

Klart att det inte är klart än. Hur skulle det se ut? Då skulle vi ju kunna börja leva igen, och vem vill det?

Mycket har ändå hänt på bygget under semestern, men hetta och desperation att få eländet färdigt i kombination med ett irriterande datavirus har hindrat uppdatering på bloggen. Nu är det dock svalare, jag har annat än bygge att fokusera på och viruset verkar, åtminstone hoppas jag enträget det, vara eliminerat.

Så snart jag knappat in på telefonen på Tidningen 7 att jag inte ämnade svara i den på fyra veckor och kört hem för en månads ledighet satte jag igång. Det gjorde tyvärr också värmen som fick min redan trötta och varma kropp ännu varmare och tröttare. Tur är att vi haft vett att bygga så nära havet – det var bara att stappla ner till vattnet iförd arbetskläderna och doppa mig som jag var. Härligt svalkande efter timmar spenderade med att inte spä ut målarfärgen med mitt anletes svett.

Allt jobb har i alla fall bland annat resulterat i att både sovrum och klädkammare är så gott som klara, bortsett från golv och golvlister. Golvet i dessa rum planerar vi att lägga till helgen.

Jag återkommer snart med våra andra framsteg.

Dela med dig av denna artikel på: