Nyheter/Reportage

Bissen Brainwalk för hjärnforskningen

Nu är det dags för första "Brainwalken" i Örnsköldsvik vilket sker i samband med ispremiären för Modo Hockey.

Bissen Brainwalk som projekt startades hösten 2012 av Mathias Larsson, en SM-vinnare i bandy och småbarnsfar. Den 27 mars 2010 drabbades Mathias av en allvarlig form av stroke - och överlevde. Resan tillbaka till ett normalt liv var lång och att utföra något så "enkelt" som en dusch kunde liknas med ett maratonlopp.
Tack vare familj och vänner kom Mathias tillbaka, och vid årsdagen av sin olycka ville Mathias fira genom att gå sin första mil i sin hemstad Köping. Hans fru startade ett event på Facebook där en tanke om att hoppas få 20 deltagare slutade med att hela 1000 personer deltog. Detta fina stöd var starten för Bissen Brainwalk som ett återkommande event för hjärnforskningen!

Till Örnsköldsvik och Fjällräven Center kommer Robin Forssén i samband med ispremiären den 14 augusti, en kille som har kronisk huvudvärk sedan han var med om en oskyldig hockeyincident. Hans smärta är inget som syns på utsidan men tyvärr något som påverkar hans liv i varje ögonblick.

Samling: 16:30 (promenaden startar 17:00)
Startavgift: 50 kr kontant (eller mer om så önskas)
Sträcka: 5 km med start vid Fjällräven Center. Modo Hockey ska tillsammans med Robin Forssén och Bissen Brainwalk gå för livet och hjärnforskningen.
 

Länkar
Publicerat