Du är här

2014-07-15 - Modo Hockey
  • Tobias Enström är en av många hockeyproffs som spelar i Icebreakers i sommar. Här tillsammans med Julia Bohman och Liam Bergström med föräldrar. Övriga på bilden är Fredrik Ödling, Ulvö Hockey, och pressansvarige Hasse Andersson. Foto: Håkan Nordström
  • Avslutar i Örnsköldsvik. Efter många år i Icebreakerströjan anser Markus Näslund att tiden är mogen för att kliva av isen. Av allt att döma gör hans sin sista match den 8 augusti.

”Nu fyller vi arenan”

Under årens lopp har hockeyproffsens stiftelse, Icebreakers, delat ut närmare nio miljoner kronor till sjuka och handikappade barn i Västernorrland.
Den 8 augusti är det dags för ännu en välgörenhetsmatch.

Den 7 augusti spelar Icebreakers för en utsåld arena i Östersund och dagen efter handlar det om match i Fjällräven Center mot Ulvö Hockey. Biljetter säljs på flera håll och kanter ett flertal föreningar är inblandade.

– Det innebär att arrangemanget även drar in pengar till stans idrottsföreningar. Ett tillvägagångssätt som gynnar alla, säger Fredrik Ödling som representerar Ulvö Hockey.

Förutom att dela ut ett flertal stipender ser Icebreakers till att uppfylla drömmar. Julia Bohman är elva år, lider av en skelettsjukdom, och fick förra sommaren en resa till Astrid Lindgrens värld.

– Det var jätteroligt, säger Julia som hoppas kunna vara på plats då matchen spelas den 8 augusti.

I en rullstol intill sitter Liam Bergström som tillsammans med sina föräldrar såg till att en teckningsauktion samlade in närmare 40 000 kronor till hockeyproffsens stiftelse.

– Det är en enorm känsla varje gång man möter barnen och ser vilken uppskattning de visar. Man får en kick som räcker hela sommaren, säger Hasse Andersson och konstaterar att årets Icebreakers är en stark upplaga.

Ulvö Hockey lär få fullt upp.

Icebreakerstruppen:

Måvakter: Anders Lindbäck, Tampa Bay, Jakob Markström, Vancouver.

Backar: Victor Hedman, Tampa Bay, Mattias Timander, Icebreakers, Tobias Enström, Winnipeg, Adam Larsson, New Jersey.

Forwards: Peter Forsberg, Icebreakers, Daniel Sedin, Vancouver, Niklas Sundström, Icebreakers, , Fredrik Modin, do, Markus Näslund, do, Gabriel Landeskog, Colorado, Calle Järnkrok, Nashville, Magnus Pääjärvi-Svensson, S:t Louis, Anton Lander, Edmonton, Marcus Johansson, Washington, Henrik Sedin, Vancouver, Andreas Salomonsson, Icebreakers, Alexander Steen, S:t Louis, Jonathan Hedström, Icebreakers, Elias Lindholm, Carolina.

President: Gunnar Bodén, GM/Coach: Kent Forsberg. Materialförvaltare: Anders Lagerqvist, Massör: Peter Gröndahl, Läkare: Owe Ljungdahl, Pressansvarig: Hasse Andersson.

Fakta Icebreakers:

Stiftelsen Icebreakers har till ändamål att lämna bidrag till barn och ungdomar i Västernorrland som behöver ekonomiskt stöd för vård eller annan behandling. Bidrag skall även till mindre del kunna lämnas för att de handikappade eller medicinskt behövande skall kunna resa och uppleva kulturella och idrottsliga värden.

 

Text: Ulf Eklund

Dela med dig av denna artikel på: